Adrian Farmer

adrian banjoAdrian Farmer

14 Augustus 1964 woont in Wadhurst,East Sussex, Engeland

Hij begon met gitaar spelen toen hij 7 jaar was en speelde een jaar later zijn eerste concert. Toen hij 14 was begon hij met de 5-string banjo en daarna dobro, mandoline en contrabas.

Toen hij 15 jaar was speelde hij in een Bluegrass trio, met twee bekende muzikanten van de jaren 60 en 70-van de “Orange Blossom Sound”.

In 1983 begon hij muziekinstrumenten te bouwen. Hij heeft instrumenten gemaakt voor bekende muzikanten zoals; John Paul Jones (bassist Led Zeppelin), Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers.

En in 1991 begon ook Adrian met de Stroatklinkers.Hij kwam voor het eerst naar Nederland in januari 1988, en begon te spelen in de Nederlandse formatie: “Spruce Pine”. Daarna in Grassgrow met o.a. Bob Heidema en Harry Jansen.

In 1995 keerde hij terug naar Engeland en speelde daar met vele Engelse en Amerikaanse artiesten. Hij heeft twee tournees door Oost Amerika gemaakt en daar een cd opgenomen.

Sinds 7 januari 2007 is hij terug in Nederland bij zijn vrouw en twee kinderen. Hij was heel blij dat hij weer in de Stroatklinkers kon spelen. Dus de cirkel is weer rond.