Bandleden

De StroatklinkerS - Bandlid Bob Heidema

Bob Heidema

Bob werd geboren in Harkstede waar hij nog steeds woont. Hij kreeg z’n eerste gitaar van zijn vader toen hij 13 jaar was, en leerde de eerste akkoorden van oom Koen Heidema. Bob begon z’n eerste bandje in 1975. Dit bandje,”Return” speelde nummers van Peter Koelewijn, de Beatles en alles wat populair was. Daarna begon hij met een nieuwe band “The Four Strangers” speelde nummers van de Eagles, Poco en alles wat country getint was.

Bob staat erom bekend dat hij niet stil kan zitten. Hij is een handige doe-het-zelver, tuiniert graag en schrijft veel teksten en muziek. Naast zijn werk en de muziek heeft hij ook nog repetitieruimtes (www.decibelstudio.nl) waar bands vanuit heel Nederland komen repeteren.

Henk Bloupot

Henk begon op zijn zevende accordeon te spelen. Vanaf zijn negentiende werden de optredens professioneler in diverse bandjes. In 1983 leerde hij Bob en Frank kennen die ook deel uitmaakten van de folkgroep ’t Snoarenspul, waar Henk ook in ging spelen. Deze groep heeft bestaan tot 1987.

Daarna heeft hij een allround orkest opgericht waar het accordeon vervangen werd door keyboards. Vanaf de oprichting van de Stroatklinkers maakt Henk deel uit van de groep. Naast de Stroatklinkers trad Henk op in “de Parade der Volksmusik”, die tot 2005 heeft bestaan. In het dagelijkse leven is Henk directievoerder in de civiele techniek bij de gemeente Groningen.

De StroatklinkerS - Bandlid Henk Bloupot
De StroatklinkerS - Bandlid Adrian Farmer

Adrian Farmer

Hij begon met gitaar spelen toen hij 7 jaar was en speelde een jaar later zijn eerste concert. Toen hij 14 was begon hij met de 5-string banjo en daarna dobro, mandoline en contrabas. In 1983 begon hij muziekinstrumenten te bouwen. Hij heeft instrumenten gemaakt voor bekende muzikanten zoals; John Paul Jones (bassist Led Zeppelin), Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers.

En in 1991 begon ook Adrian met de Stroatklinkers. In 1995 keerde hij terug naar Engeland en speelde daar met vele Engelse en Amerikaanse artiesten. Hij heeft twee tournees door Oost Amerika gemaakt en daar een cd opgenomen. Sinds 7 januari 2007 is hij terug in Nederland en is ook teruggekeerd bij de Stroatklinkers.

Bert Veldkamp

Woont in Tynaarlo en is al vanaf zijn 13e actief in de muziek. Hij speelde vroeger in de Groningse band The Zoo, en is daarna lid geworden van de Nederlandse rockband Kayak. Met deze band speelde Bert in voorprogramma’s van onder andere Queen en Electric Light Orchestra en trad hij op hij in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Spanje.

Tussendoor speelde hij nog 1 jaar bij Ekseption waarmee hij enkele tournee’s deed.
Bert is de afgelopen jaren actief in diverse bands en diverse muziekstijlen, uiteenlopend van Pop en Soul tot Jazzmuziek. Ook heeft hij nog een paar jaar klassiek contrabas gestudeerd. Sinds kort speelt Bert bij de Stroatklinkers en het is zijn 1e kennismaking met het Bluegrass repertoire.

De StroatklinkerS - Bandlid Bert Veldkamp