CD’s

Stroatklinkers25joar

25 Joar (2015)

25 Joar is een album van Stroatklinkers, uitgebracht in 2015. 25 Joar bevat o.a. de nummers: “Blief Nog Even Zitten”, “Op De Kovvie”, “Twijde Kopje Kovvie”, “Hindrek Klain” en vele anderen. Het album betreft een bluegrass 2-CD.

Vrizze Wind (2013)

Na de laatste cd uit 2005 wijzigde de bezetting van de Stroatklinkers. De sound van de streektaalband veranderde eigenlijk niet. Het unieke accordeongeluid drukt nog steeds zijn stempel op de bluegrass- en countrymuziek. Door de repertoirekeus kreeg de nieuwe cd wel een andere wending.

Foto voor kunst, cd hoes Vrizze wind Stroatklinkers (bij recensie), groet Bouwe
Scan Bouwe van Norden
Vrizze wind stroatklinkers
De StroatklinkerS - Klinkkloar Album Cover

Klinkkloar (2005)

Klinkkloar is een Bluegrass CD van de Stroatklinkers, uitgebracht in 2005. Hierop vind je nummers zoals "Het Zel Me 'n Vreugde Wezen", "Schienst As de Moan" en "Loop Noar de Pomp".

Knap Stoaltje (2001)

CD van de Stroatklinkers met laidjes van Ede Staal. Op deze CD vind je nummers zoals "Grunnigers Veur Gevorderden", "Vuejoar In De Kop" en "De Hoaven Van Delfziel".

De StroatklinkerS - Knap Stoaltje Album Cover
De StroatklinkerS - Stroatje Om Album Cover

Stroatje Om (2000)

Stroatje Om is een album van Stroatklinkers, uitgebracht in 2002. Het album betreft een bluegrass CD. Hierop vind je nummers zoals de gelijknamige single "Stroatje Om", "Op De Kovvie" en "Joost Mag 'T Waiten".

Windkracht Dattien (1995)

Twee jaar na het eerste album, brachten de Stroatklinkers dit vervolgalbum uit: Windkracht Dattien. Op deze CD vind je nummers zoals de titelsong "Windkracht Dattien", "Katrien" en "Hou De Wind Ook Waait".

De StroatklinkerS - Windkracht Dattien Album Cover
De StroatklinkerS - Vlaigende Grunneger Album Cover

Vlaigende Grunniger (1993)

Het debuutalbum werd uitgebracht in 1993. Op deze Bluegrass CD vind je nummers zoals "Zoltkamp", "Jeneverstokerij" en "In Haarkstee Staait Gain Kroug".